Partnerzy i sponsorzy

header_upwr-logotyp-pl-poziomy.png
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
ul. Norwida 25, 50-375 Wrocław
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności
Wydział Przyrodniczo-Technologiczny
logo_ministerstwo_poziom_pl.jpg
Ministerstwo Nauki i Edukacji
ul. Wspólna 1/3, 00-529 Warszawa, Poland
www.gov.pl/web/edukacja-i-nauka
newdrytech_as.jpg
NewDryTech AS
New & Improved Drying Technologies

Elvevegen 25, Trondheim, Norway
CEO Odilio Alves-Filho, Director of Research
NewDryTech AS zapewnia konsultacje i projektowanie ekologicznych i przyjaznych dla środowiska technologii suszenia, stawiając na pierwszym miejscu zrównoważony rozwój i procesy prowadzące do poprawy stanu obecnego i przyszłego społeczeństwa. Strategie NewDryTech AS koncentrują się na suszeniu jako elemencie gospodarki okrężnej, w tym na przetwarzaniu i recyklingu odpadów i mokrych organicznych produktów ubocznych na wartościowe proszki. Firma skupia się na odzyskiwaniu energii i wydajności poprzez zastosowanie zaawansowanych systemów ekologicznych pomp ciepła i unikalnie opracowanych wymienników ciepła i masy do odzyskiwania wilgoci i energii. Dodatkowo, suszarnie i komponenty zaprojektowane przez NewDryTech działają z wydajnością i skutecznością, które zapewniają zyski.
enerdry.jpg
EnerDry ApS
Kongevejen 157, Dk-2830 Virum, Denmark
phone: + 45 45 260 440
e-mail: Info@EnerDry.dk
www.enerdry.dk
EnerDry ApS jest duńską firmą dostarczającą wielkogabarytowe suszarnie i sprzęt oraz doradztwo dla branż, w których występują wyzwania związane z suszeniem materiałów sypkich, takich jak pulpa buraczana w cukrowniach. Duże suszarnie odparowujące do 70 ton wody na godzinę wymagają ogromnych dostaw energii i powodują poważne zanieczyszczenie atmosfery, jeśli suszenie odbywa się za pomocą powietrza w cyklu otwartym. Tradycyjne suszenie w przemyśle cukrowniczym odbywa się w obrotowych suszarniach bębnowych, których wadą jest zanieczyszczenie środowiska i duże zużycie energii. W związku z tym opracowano nową technologię, w której suszenie wysłodków odbywa się w złożu fluidalnym pod ciśnieniem napędzanym przegrzaną parą wodną. Suszenie wysłodków buraczanych w parze przegrzanej pod ciśnieniem jest zintegrowane z systemem parowym cukrowni. Suszenie parą przegrzaną odbywa się w zamkniętym zbiorniku, co oznacza brak zanieczyszczenia powietrza. Proces nie zużywa energii, a cała dostarczona energia jest ponownie wykorzystywana. Jedna duża suszarnia o wydajności 70 ton wody na godzinę zapewnia oszczędność 200 ton węgla dziennie i daje taką samą dzienną redukcję emisji CO2 jak park wiatraków z sześćdziesięcioma wiatrakami, każdy o mocy 2 MW. W wyniku szeroko zakrojonych testów wybudowano 22 suszarnie przemysłowe, każda o wydajności do 70 ton odparowania wody na godzinę. Obecnie suszarnie przemysłowe budowane są w Japonii, Danii i Serbii. Oprócz wysłodków buraczanych, technologia ta jest stosowana do suszenia biopaliw, takich jak wióry drzewne, kora i osady ściekowe. Nadal trwają prace nad przystosowaniem suszarni do nowych produktów.
promistech.png
PromisTech sp. z o.o.
ul. Danuty Siedzikówny 14, 51-214 Wrocław
tel.: +48 71 344 70 78
e-mail: biuro@promistech.pl
www.promistech.pl
Promis – Tech sp. z o.o. projektuje urządzenia i instalacje wdrażając nowatorskie technologie oparte na zastosowaniu energii mikrofalowej. Firma, tworząc pomost pomiędzy nauką, a przemysłem oferuje unikalne rozwiązania techniczne zarówno w skali laboratoryjnej, jak i przemysłowej. Naszą inspiracją jest łączenie niestandardowych technologii, które w efekcie pozwalają na tworzenie innowacyjnych prototypów dostosowanych m.in. do przetwórstwa żywności, umożliwiających kształtowanie najwyższej jakości produktów, spełniających oczekiwania Naszych klientów.
unopex2.png
Unopex
1429 Sk. No:9 Bornova, Izmir, Turkey
tel.: +90 232 479 80 17
e-mail: unopex@unopex.com
www.unopex.com

Unopex koncentruje się na projektowaniu i produkcji technologii suszenia rozpyłowego, ekstrakcji substancji stałych i cieczy oraz odparowywania.

Dążymy do tego, aby naukowcy i producenci mogli realizować swoje projekty służące społeczeństwu w bezpieczniejszym i bardziej ekologicznym świecie.

Służymy nieskończonemu potencjałowi ludzkiemu i bogactwu życia naszym doświadczeniem, profesjonalizmem, motywacją i talentem.

Wiele uniwersytetów, instytucji i ośrodków badawczo-rozwojowych działających w dziedzinie żywności, farmacji, nutraceutyków, chemii i kosmetyków korzysta z naszych usług.

Plik do pobrania:
Ads Unopex 2022.pdf

unopex3-photo.jpg
bempressa.png
Bempressa
Zakład Produkcyjny Bempresa Sp z o. o. w Lublinie
ul. Anny Walentynowicz 34, 20-328 Lublin
tel.: +48 81 44 10 293
e-mail: contact@bempresa.com
Zakład Produkcyjny Bempresa specjalizuje się w produkcji proszków mlecznych, wśród których znajdują się wyroby takie jak mleko odtłuszczone, serwatka słodka, koncentraty białek serwatkowych, a także wysokiej jakości zamienniki wyprodukowane na bazie mleka oraz mieszanek mleka z olejami roślinnymi. Ponadto, nowoczesne linie technologiczne pozwalają na przetwarzanie płynnego colostrum, z którego powstają innowacyjne na światowym rynku produkty takie jak odtłuszczone colostrum w proszku oraz masło klarowane z colostrum. Ze względu na ogromne doświadczenie ekspertów oraz nowoczesne zaplecze technologiczne, firma jest w stanie dostosowywać się do wymagań rynku tworząc nowe i unikalne produkty, łącznie z produkcją żywności o statusie halal oraz kosher potwierdzoną przez najbardziej uznawane jednostki certyfikujące na świecie. Dodatkowo, firma spełnia najbardziej restrykcyjne normy bezpieczeństwa żywności co odzwierciedla uzyskany certyfikat BRC v.8.
donserv.png
DONSERV
ul. Michała Spisaka 31, 02-495 Poland
tel.: +48 22 863 19 30, +48 22 863 19 33
e-mail: info@donserv.pl
www.donserv.pl
DONSERV został założony w 1989 roku. Jesteśmy firmą z prywatnym polskim kapitałem. Działamy na podstawie bezpośrednich umów z producentami aparatury laboratoryjnej. Przeprowadzamy montaż i szkolenie w zakresie obsługi zakupionej aparatury. Zapewniamy serwis gwarancyjny i pogwarancyjny. Nasi przedstawiciele handlowi oraz inżynierowie serwisowi odbywają regularne szkolenia u producentów oferowanej aparatury.
  • Warszawa – Centrala firmy
  • Oddział w Olsztyn
  • Oddział w Poznaniu i Wrocławiu
  • Oddział w Katowicach
  • Oddział w Kielcach
gp_klasa.png
GP Klasa
Grupa Producentów KLASA Sp. z o.o.
Klementowice 136, 24-170 Kurów, woj. lubelskie
tel.: +48 81 88 23 280
e-mail: gpklasa@gpklasa.pl
Firma GP Klasa Sp. z o.o. utworzona w 2008 roku jest zakładem przetwórstwa owocowego zlokalizowanym w Klementowicach k. Kurowa na terenie województwa lubelskiego, we wschodniej części Polski. Intensywny rozwój oraz zwiększające się ilości dostępnych w ofercie produktów sprawiają, że firma otwarta jest na nowe kontakty oraz kierunki exportu. Spółka „Frigo Klasa” powstała w 2013 roku jako część grupy „Klasa” produkuje powyżej 100 ton liofilizowanych wyrobów rocznie, ale sukcesywnie powiększa park maszynowy i dzięki kolejnym projektom inwestycyjnym już w przyszłym roku uruchomi następne maszyny liofilizujące.
hartimex.png
HARTIMEX Sp. z o.o.
Automatyka przemysłowa
Sławacinek Nowy 28F, 21-500 Biała Podlaska
tel.: +48 83 343 00 00
e-mail: biuro@hartimex.pl
www.hartimex.pl
Przedsiębiorstwo Hartimex Sp. z o.o. rozpoczęło działalność w 1996 roku. Od początku istnienia firma ukierunkowana jest na realizację projektów związanych z automatyzacją procesów technologicznych na skalę przemysłową. Przedsiębiorstwo cechuje wieloletnie doświadczenie i unikalne kompetencje, głównie w branżach: sanitarnej, spożywczej i oponiarskiej. Niezawodność oraz jakość wykonanych projektów przedsiębiorstwo zawdzięcza stosowaniu urządzeń czołowych producentów aparatury kontrolno-pomiarowej i automatyki przemysłowej. Dzięki współpracy z renomowanymi biurami projektowymi oraz znaczącymi wykonawcami zadań inwestycyjnych w portfolio przedsiębiorstwa znajdują się innowacyjne, a jednocześnie rzetelnie wykonane projekty.
paszkow.png
"PASZKÓW" Farma Tadeusz Kaczmarczyk
ul. Rzemieślnicza 1, 58-100 Świdnica
tel: +48 507 017 269
e-mail: biuro@paszkow.com
Firma "PASZKÓW" Farma Tadeusz Kaczmarczyk utworzona w 2004 roku prowadzi działalność badawczo-rozwojową w zakresie przetwórstwa surowców roślinnych z wykorzystaniem technik ekstrakcyjnych, destylacyjnych i suszarniczych. W ofercie firmy współpracującej z Uniwersytetem Przyrodniczym we Wrocławiu znajdują się technologie i urządzenia do wytwarzania czarnego czosnku oraz produktów i preparatów roślinnych o działaniu prozdrowotnym.
sante.png
Sante sp. z o.o.
ul. Jagiellońska 55a, 03-301 Warszawa
tel.: +48 22 811 50 37
e-mail: sante@sante.pl
Sante sp. z o.o. to polska firma, która powstała w 1992 roku jako firma rodzinna, od początku wyznaczając trendy na rynku zdrowej żywności. Misją firmy jest szczególna dbałość o dostarczanie konsumentom żywności mającej najbardziej korzystny wpływ na zdrowie. Bogata i różnorodna oferta Sante obejmuje około 200 produktów w kategoriach: płatki śniadaniowe, ciastka i batony zbożowe, kasze, ziarna, batony proteinowe, masła orzechowe, napoje roślinne, pasty i pasztety roślinne, profesjonalne odżywki dla sportowców i inne. Wizytówką firmy Sante jest nieustannie powięks zająca się rodzina produktów bez sztucznych dodatków.
kawon.png
Zakład Zielarski „KAWON - HURT” Nowak sp.j.
ul. Krajewice 119, 63-800 Gostyń
tel./fax: +48 65 572 08 22, +48 65 572 34 60
e-mail: kawon@kawon.com.pl
Kawon jest polską, rodzinną firmą o ponad 50-letniej tradycji zielarskiej, a od 1990 roku przedsiębiorstwem produkującym lecznicze preparaty ziołowe, herbatki owocowe i klasyczne oraz zioła przyprawowe. Minione lata to nieustanna rozbudowa bazy produkcyjnej i magazynowej, a także doskonalenie technologii produkcji. Dzięki systematycznemu poszerzaniu oferty handlowej firma stała się czołowym producentem leczniczych herbatek ziołowych w Polsce. Celem firmy jest produkcja wyrobów najwyższej, powtarzalnej jakości, bezpiecznych dla zdrowia oraz spełniających potrzeby i oczekiwania klientów.
polskie_towarzystwo_technologow_zywnosci.png
Polskie Towarzystwo Technologów Żywności
www.pttz.wroclaw.pl
2019_logopan_pl.jpg
Polska Akademia Nauk
Pałac Kultury i Nauki, Plac Defilad 1, 00-901 Warsaw, Poland
www.pan.pl
portal_informacyjny.png
Portal Informacyjny
ul. Serwituty 25, 02-233 Warszawa, Poland
www.foodfakty.pl
logo-foodfakty-kolor.jpg