Abstrakty i publikacje

Termin nadsyłania abstraktów został wydłużony do 15 maja 2022 na adres: nbdc2022@upwr.edu.pl

Wskazówki dla prelegentów dotyczące składania abstraktów. 

Abstrakty należy przesłać drogą elektroniczną na adres e-mail nbdc2022@upwr.edu.pl, w pliku Microsoft Word (zgodnie z szablonem) - format A4, czcionka Calibri, rozmiar 12, interlinia pojedyncza, zawierający:

  • tytuł pracy,
  • imię(ona) i nazwisko(a) autora(ów),
  • afiliację(e),
  • numery ORCID
  • adres(y),
  • telefon,
  • faks,
  • e-mail,
  • słowa kluczowe

Nadesłane abstrakty zostaną opublikowane w książce abstraktów, a nadesłane artykuły w materiałach konferencyjnych NBDC 2022.

Dodatkowo, po otrzymaniu rekomendacji przez Komitet Naukowy, uczestnicy konferencji będą mieć możliwość opublikowania wybranych prac w: 

  • materiałach konferencyjnych (Proceedings) - wybrane prace zostaną opublikowane w materiałach konferencyjnych w wersji elektronicznej w języku angielskim. Abstrakty i prace należy przygotować zgodnie z szablonami zamieszczonymi poniżej i przesłać na adres: nbdc2022@upwr.edu.pl,  
  • specjalnym numerze czasopisma Molecules (wydawnictwo MDPI; ISSN: 1420-3049) (IF=4,412, 140 pkt MEiN): Physicochemical Properties of Food - 2nd Edition. Uczestnicy konferencji otrzymają 10% zniżkę na opublikowanie prac po pozytywnym procesie recenzji. Koszty uczestnictwa w konferencji nie obejmują opłaty za publikację (Autorzy wnoszą opłatę we własnym zakresie bezpośrednio do wydawnictwa). 
  • czasopiśmie Żywność. Nauka. Technologia. Jakość. (Polskie Towarzystwo Technologów Żywności - Wydawnictwo Naukowe; ISSN 2451-0777). Więcej informacji pod adresem: http://journal.pttz.org/for-authors/. Koszty uczestnictwa w konferencji nie obejmują opłaty za publikację (Autorzy wnoszą opłatę we własnym zakresie bezpośrednio do wydawnictwa). 

Wybrane tematy zostaną rekomendowane do publikowania w czasopismach Molecules oraz Żywność. Nauka. Technologia. Jakość. Autorzy prac otrzymają potwierdzenie na podany adres e-mail. Termin nadsyłania publikacji: 1 czerwca 2022 r.

Przygotowanie posteru
Poster powinien być zorientowany pionowo o rozmiarze A0 (841×1189 mm). Uczestnicy powinni przygotować referat i 5-minutową prezentację, która zostanie przedstawiona podczas sesji posterowej.

Pliki do pobrania

logo-foodfakty-kolor.jpg